Velkommen til Pirater & Prinsesser

Piñata

Piñata

PIÑATA - stort utvalg av lisensierte og ulisensierte piñataer til alle anledninger

Piñata er en tradisjon som har kommet til Norge fra Latinamerika, hvor den brukes særlig i fødselsdagsfeiring for barn, men også til andre festlige anledninger og høytider.  I den katolske tradisjonen representerer imidlertid en piñata de 7 dødssyndene, og den staven som brukes til å ødelegge den med skal representere Guds styrke.

Når man ødelegger en piñata, er det enkelte steder i Latinamerika vanlig å synge følgende:

Dale, dale, dale,
No pierdas el tino
Porque si lo pierdes
pierdes el camino.
Dale, dale, dale
Dale y no le dio
Quítenle la venda
¡Porque sigo yo!

¡Se Acabó!
¡Sigo yo!

Vi fører to typer piñataer:  Pull og Standard

  • Pull vil si at piñataen har et antall tråder (typisk 12) festet til undersiden, hvorav bare én er festet slik at den vil åpne/ødelegge piñataen.  Festdeltakerne trekker én tråd etter tur, og når den rette tråden åpner piñataen gjelder det å sikre seg sin andel av godsakene som faller ut!
  • Standard vil si at man bruker en kjepp/stokk til å slå i stykker piñataen.  Festdeltakerne slår etter tur, og når den endelig åpner seg er det klart for det glade kaos når alle vil ha tak i mest mulig av innholdet!

Vi anbefaler at piñataen henges opp i et tau, med mulighet for en voksen til å regulere hvor høyt piñataen henger mens leken pågår.  På den måten kan man justere for høyden på de ulike festdeltakerne, samt også spille noen et lite puss!